Ratiu si Ratiu
Rațiu & Rațiu
Solutii de referinta obtinute in dispute CAD

(1) Contractul de proiectare și execuție al Lotului 1 al Tronsonului de Autostradă Lugoj-Deva

Pretentiile Antreprenorului suplimentare fata de valoarea initiala a contractului = plata sumei de 123.538.259,20 Lei

Solutia Adjudecatorului Unic = acceptand apărările formulate in numele CNADNR, suma solicitata de Antreprenor a fost redusa de la 123.538.259,20 Lei la suma de 34.679.861,08 Lei, reprezentand reducerea cu 72% a pretentiilor acestuia.

(2) Contractul de proiectare si executie al Lotului 3 al Tronsonului de Autostrada Lugoj-Deva

Pretentiile Antreprenorului suplimentare fata de valoarea initiala a contractului = plata sumei de 6.496.020,22 Lei

Solutia Adjudecatorului Unic = acceptand apararile formulate in numele CNADNR, suma solicitata de Antreprenor a fost redusa de la 6.496.020,22 Lei la 1.715.209,53 Lei, reprezentând reducerea cu 74% a pretentiilor acestuia.

(3) Contractul de proiectare si executie al Lotului 3 al Tronsonului de Autostrada Orastie-Sibiu

Pretentiile Antreprenorului suplimentare fata de valoarea initiala a contractului in cadrul primei dispute in care apararea a fost asigurată de RATIU & RATIU = plata imediată a sumei de 26.508.754,41 Lei cu titlu de despagubiri (stabilita printr-o decizie CAD anterioara, procedura in care CNANDR si-a asigurat reprezentarea prin compartimentul juridic propriu) + plata unor despăgubiri în sumă de 1.343.643,96 Lei.

Solutia Adjudecatorului Unic = acceptand apararile formulate in numele CNADNR, a respins pretentiile Antreprenorului in valoare cumulata de 27.852.398,37 lei.

Pretentiile Antreprenorului suplimentare fata de valoarea initiala a contractului in cadrul celei de a doua dispute in care apararea a fost asigurata de RATIU & RATIU au vizat contravaloarea lucrarilor suplimentare evaluate la suma totală de 181.105.722,91 Lei. Din aceasta suma, Antreprenorul a solicitat plata imediata a sumei de 92.420.990,18 Lei aferenta lucrarilor pretins executate, plus dobanzile penalizatoare aferente pana la plata integrala a acestei sume.

Solutia Adjudecatorului Unic = acceptand apararile formulate in numele CNADNR, a redus suma totala recunoscuta la 32.626.761 Lei, reprezentand 82% din sumele evaluate de Antreprenor.

(4) Contractul de proiectare și execuție al Lotului 4 al Tronsonului de Autostradă Orăștie-Sibiu

Pretentiile Antreprenorului suplimentare fata de valoarea initială a contractului = 78.800.744,93 Lei

Solutia Adjudecatorului Unic = acceptand apararile formulate in numele CNADNR, a respins integral pretentiile Antreprenorului.

 

CAD (Comisia de Adjudecare a Disputelor) reprezinta o procedura prealabila de solutionare a disputelor care decurg din contracte incheiate pe modelele FIDIC. In caz de neexecutare de buna voia a unei decizii CAD, partea prejudiciata trebuie sa se adreseze instantei arbitrale.

Domenii Activitate Domenii Activitate RATIU & RATIU ofera servicii juridice personalizate si respecta cele mai ridicate standarde profesionale si etice, urmarind satisfacerea celor mai pretentioase asteptari ale clientilor.
Achizitii publice
  RATIU & RATIU detine o vasta experienta [...]
Comunicatii, IT & audiovizual
Prin calificarile si experienta de cel mai [...]
Concesiuni. Parteneriat public-privat
RATIU & RATIU s-a specializat in ansamblul [...]
Concurenta
RATIU & RATIU ofera consultanta juridica [...]
Fiscalitate, impozite si taxe
Serviciile de consultanta juridica in domeniul [...]
Litigii si arbitraj
RATIU & RATIU detine o vasta experienta [...]
RECOMANDĂ UNUI PRIETEN
NEWSLETTER
Subiecte de interes: