Ratiu si Ratiu
Rațiu & Rațiu
Adrian Ratiu

Adrian RatiuCoordonator al departamentul de litigii, arbitraje si insolventa din cadrul RATIU & RATIU, Adrian Ratiu s-a format si activeaza ca pledant, calitate dublata de cea de avocat de business, familiarizat cu intreaga gama de probleme juridice intampinate de actorii publici sau privati pe piata din Romania. De-a lungul carierei Adrian Ratiu a reprezentat cu succes clienti interni si internationali in litigii si dispute arbitrale implicând, printre altele, urmatoarele domenii: achizitii publice, concesiuni, asigurari, bancar, concurenta. In calitate de practician in insolventa atestat in reorganizare & lichidare, acesta s-a implicat in gasirea celor mai bune solutii financiar-juridice acceptate voluntar sau sub supervizarea instantelor, pentru companii aflate in dificultate financiara. Din anul 2006 Adrian Ratiu s-a specializat in reprezentarea clientilor publici si privati in arbitraje comerciale internationale (organizate in tari precum Franta, Austria, Elvetia, Romania) in materia contractelor complexe de lucrari.

Dupa absolvirea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti in 1990 Adrian Ratiu si-a continuat pregatirea profesionala in cadrul Universitatii din Strasbourg, Facultatea de Drept "Robert Schumann" finalizand un Master in Drept Privat (1991). De asemenea a obtinut diploma acordata celui mai bun participant la cursul de federalism si descentralizare organizat de Universitatea din Fribourg, Institutul de Federalism (1992).  In anul 1996 Adrian Ratiu a absolvit stagiul de drept comercial organizat de Baroul din Paris si al cursului „Statul de drept, democratia si drepturile omului” organizat de Comitetul Helsinki din Olanda. In perioada 1998-2000 Adrian Ratiu a detinut functia de Secretar General al Ministerului Apararii Nationale (functionar public) iar in anul 2000 a absolvit Colegiul National de Aparare.

Adrian Ratiu este membru al Baroului Bucuresti din anul 1992. Din anul 2002 este membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa. Din anul 2011 este arbitru pe lista Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si mediator autorizat de Consiliul de Mediere.

Adrian Ratiu vorbeste fluent limba engleza si franceza.


Achizitii publice
  RATIU & RATIU detine o vasta experienta [...]
Comunicatii, IT & audiovizual
Prin calificarile si experienta de cel mai [...]
Concesiuni. Parteneriat public-privat
RATIU & RATIU s-a specializat in ansamblul [...]
Concurenta
RATIU & RATIU ofera consultanta juridica [...]
Fiscalitate, impozite si taxe
Serviciile de consultanta juridica in domeniul [...]
Litigii si arbitraj
RATIU & RATIU detine o vasta experienta [...]
RECOMANDĂ UNUI PRIETEN
NEWSLETTER
Subiecte de interes: